Hanne og Jostein er Nestleder og Leder i korpsets Juniorstyre
Viktige verv
Årets Juniorstyre ble valgt allerede i juni, av ulike årsaker. Vanligvis velges Juniorstyret på høstens åpningsseminar. I år er det Jostein, Hanne, Peter og Gabriel som er medlemmer av Juniorstyret. Jostein, som er leder, og Hanne, som er nestleder, er denne ukas profiler. Jostein er inne i sitt 8. korpsår, mens Hanne har startet på sitt 10. korpsår!
Juniorstyret har en viktig funksjon i korpset, de skal være bindeleddet mellom styret og korpsmedlemmene, deltar på styremøtene, og har en viktig sosial rolle i korpset. Juniorstyret velges av hovedkorpsmedlemmene men skal jobbe for alle medlemmene i korpset.
Både Hanne og Jostein er opptatt av at de har et viktig verv på vegne av skolekorpsets medlemmer; «Det er viktig for at medlemmene i korpset skal kunne si sin egen mening om hvordan korpset skal være, slik at de som spiller faktisk er med å bestemme hvordan korpset skal styres. Juniorstyret tar meningene til de utøvende medlemmene med til styremøter, og vi har ansvar for de sosiale aktivitetene som foregår på seminarer og korpsturer.»
«Det viktigste man kan gjøre er å være hyggelig mot de andre, inkludere alle sammen, og passe på at alle har noen å være sammen med i pausene, og at alle føler seg velkommen. Det er kjekt å bli kjent med de nye, og jo bedre kjent man blir, jo morsommere er det å være sammen!», sier Hanne. «For å beholde det gode samholdet og miljøet i korpset er det viktig å forsette og gjøre koselige ting på seminarer, som aktiviteter der alle er med. Det er også fint når de eldste tar kontakt med de yngste, for eksempel at man setter seg med noen yngre å prøver å bli bedre kjent med dem. både på seminar og vanlige øvelser.»
Jostein er enig med Hanne og sier at «For å få et godt miljø i korpset er det viktig å tenke på at alle som er med i korpset skal ha det like bra, og at alle skal inkludere alle slik at ingen føler seg utenfor. Vi i juniorstyret arrangerer sosiale arrangementer der vi satser på å inkludere alle sammen, og prøver å få alle til å kose seg.»
Fra fløyte til sax
Hanne startet korpskarrieren sin i Brundalen og Charlottenlund Skolekorps (BCSK), der storebror, Erik, hadde allerede spilt i korpset noen år. Mor Ragnhild er også en ivrig korpsmusiker, og Hanne syntes det så gøy ut. «Jeg spilte først fløyte i 5 år, det begynte jeg på siden alle sa det var så vanskelig å få lyd i fløyten – men da jeg var på instrumentprøving fikk jeg lyd med engang, og derfor fikk jeg så lyst til å spille fløyte. Men så byttet jeg til saksofon fordi jeg syntes saksofon var veldig kult.» Til daglig går Hanne på Charlottenlund Videregående skole, studiespesialisering vg1.
Tuba var målet
Jostein har 2 søstre som også har spilt i korpset, Astrid og Helga. I tillegg spiller både far Arne og mor Eli i korps. Det var derfor helt naturlig for Jostein å starte i skolekorpset. Jostein er fra Eberg-kretsen, men har nå startet på Strinda Videregående Skole. Jostein startet på baryton, men sier selv at «Jeg hadde vært med på øvelser og sett på, og alltid vært fascinert av det store, blanke instrumentet. Etter at jeg hadde prøvd en baryton hjemme, var det helt klart at jeg skulle spille tuba, og derfor begynte jeg å spille baryton, før jeg senere (endelig) kunne gå over til tuba.»
Halloweenfest
Jostein og Hanne er sammen med resten av Juniorstyret i ferd med å planlegge årets Halloweenfest. «Vi planlegger å videre føre den flotte tradisjonen med Halloweenfest, og håper at alle kler seg ut og kommer på Åsvang på tirsdag», sier de. Les mer om Halloweenfesten her.
3 på topp
Hanne rangerer følgende som 3 på topp etter sine 9,5 år i skolekorps
- Mange flotte barn og ungdommer, som gjør at jeg trives i korpset
- Veldig gøy å spille med så mange flinke ungdommer, og motiverende at vi gjør det bra på konkurranser
- Godt samhold mellom de eldste og yngste i korpset
Jostein har følgende 3 på topp etter sine 7,5 år korpsår
- Alle de glade musikantene som er samlet på et sted hver uke
- Mange flinke musikere som du utvikler deg sammen med fra ung alder.
- Å bli kjent med så mange nye, både i og utenfor korpset hvert år.
25.10.14 – A.Langlo